Zoekmachine adverteren

Een succesvolle online aanwezigheid is tegenwoordig essentieel voor elk bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat je jouw doelgroep op het juiste moment én op de juiste plek bereikt. Het antwoord is zoekmachine adverteren (SEA). Wil je direct meer omzet of leads genereren, zonder bakken met advertentiebudget uit te geven? Neem dan contact met ons op.

Waarom zoekmachine adverteren?

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren (Search Engine Advertising of SEA) is een vorm van adverteren op waarbij je advertenties plaatst in de betaalde zoekresultaten in zoekmachines, zoals Google en Bing. Adverteerders betalen per klik en richten zich op specifieke doelgroepen door middel van geavanceerde targeting.

Zoekmachine adverteren

Waarom SEA uitbesteden aan Blitz Digital?

Adverteren op Google of Bing is een effectieve manier om de online aanwezigheid van jouw bedrijf te vergroten, je doelgroep effectief te bereiken en uiteindelijk meer conversies te realiseren. Wij weten als geen ander hoe we jouw doelgroep op het juiste moment en op de juiste plek bereiken. Dit doen we met een doelgerichte strategie en specifieke advertentiecampagnes. Deze zetten we in via verschillende kanalen, relevant voor jouw doelgroep.

  • Search Ads
  • Shopping Ads
  • Display Ads
  • Video Ads

Meestgestelde vragen.

Zodra een gebruiker iets zoekt in een zoekmachine start er een veiling. In die veiling kijken zoekmachine naar diverse factoren, om te bepalen welke advertentie welke positie krijgt. Dit is onder andere afhankelijk van je biedstrategie, relevantie, advertentieteksten en budget.

Het doel van zoekmachine adverteren is om snel en eenvoudig je doelgroep te bereiken met advertenties bovenin zoekmachines. Je adverteert doelgericht en op specifieke zoektermen. Zo stijgt direct je relevant zoekverkeer en is de kans op meer omzet of leads een stuk groter.

Met zoekmachine adverteren betaal je altijd per klik. Je betaald dus alleen zodra iemand op je advertentie klikt. Dit noemen we pay-per-click (ook wel PPC). De totale kosten voor SEA zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Concurrentie
  • Zoekwoorden
  • Kwaliteit van advertenties

Uiteindelijk is het natuurlijk afhankelijk van je budget en hoeveel je zelf wilt investeren. Zoekmachines helpen je vaak bij het schatten van de kosten op basis van bovenstaande informatie.

SEA en SEO zijn twee belangrijke online marketing diensten, gericht op het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid in zoekmachines als Google en Bing. Met SEO optimaliseer je websites met als doel de organische posities te verbeteren. Met SEA optimaliseer je advertentiecampagnes om direct (betaald) hoog in zoekmachines te staan.

Zoekmachine adverteren kantoor